Home / Radne uniforme / Primenom usluge iznajmljivanja i održavanja radnih uniformi povećano je zadovoljstvo zaposlenih
31.05.2024

Primenom usluge iznajmljivanja i održavanja radnih uniformi povećano je zadovoljstvo zaposlenih

Prema jednom Lindströmovom istraživanju, većina ispitanika koristi radnu odeću koju obezbeđuje poslodavac, a održavaju sami zaposleni. Iskustvo nekih od najvećih proizvođača u prehrambenoj industriji pokazalo je da ovo nije najbolja praksa.

Izazov brige o odeći sopstvenih radnika

Da li ste se ikada zapitali koje dodatne beneficije možete ponuditi svojim radnicima? Naročito u ovom dinamičnom okruženju u kome praktično svaki biznis ima problem sa čestim odlaskom radnika iz kompanija.

Finska kompanija koja na tržištu Srbije posluje od 2014. godine ima rešenje. Lindström nudi uslugu radne odeće za radnike koji su umorni od svakodnevnog održavanja svojih uniformi.

Da biste bolje razumeli šta Lindström nudi, predstavićemo vam nekoliko najboljih praksi iz regiona. Mondelez i Nestle Bugarska, najveći proizvođači u prehrambenoj industriji, naši su klijenti već nekoliko godina. Radnici iz ovih kompanija podeliće svoja iskustva u vezi sa uslugom.

Kako su se zaposleni osećali pre, a kako se osećaju nakon uvođenja ove usluge?

„Pre nego što je uvedena ova mogućnost, morao sam da nosim svoju odeću kući na pranje. Sada dolazim na posao bez brige da li ću zaboraviti uniformu kod kuće. I uvek me dočekuje čista odeća, spremna za rad, u mom ormanu.“ – Ivan Petrov, Mondelez Bugarska.

„Pošto koristimo Lindströmove usluge, osećam se kao deo tima jer svi izgledamo profesionalno.“ – Irina Miroslavova, Nestle Bugarska.

Izazovi sa kojima se suočavate bez službe za održavanje radnih uniformi

Pitali smo menadžere obeju kompanija sa kakvim su se izazovima susretali pre korišćenja Lindströmove usluge.

„Pre nego što smo počeli da radimo sa Lindströmom, mnogo puta smo pokušavali da pokrijemo zahteve IFS sertifikata. Nakon uspostavljanja ovog partnerstva, dostigli smo nivoe čistoće odeće potrebne da bismo dobili sertifikat.“ – Kremena Atanasova, tehnolog, Mondelez Bugarska.

„Pre nego što smo počeli da radimo sa Lindströmom, bilo mi je teško da pratim koliko su čisti moji zaposleni u svakom trenutku. Sa Lindströmovom uslugom, tačnije platformom e-Lindström, mogu bolje da pratim higijenu svakog svog zaposlenog.“ – Milen Krasimirov, menadžer zdravlja i bezbednosti, Nestle Bugarska.

Lindströmovo rešenje

U Lindströmu razumemo ključnu ulogu koju zadovoljstvo zaposlenih igra u pokretanju poslovnog uspeha.
U Lindströmu razumemo ključnu ulogu koju zadovoljstvo zaposlenih igra u pokretanju poslovnog uspeha.

Uz našu uslugu radne odeće možete da obezbedite da vaši zaposleni uvek imaju na raspolaganju dovoljno čiste i adekvatno održavane radne odeće. Redovno isporučujemo čistu radnu odeću direktno u njihove ormariće i odnosimo iskorišćenu radnu odeću u našu perionicu.

Naši procesi pranja veša obezbeđuju da vaša radna odeća uvek ostane u skladu sa potrebnim bezbednosnim kvalitetima i standardima, kao što su hemijska otpornost i higijena, na primer. Popravljamo i zamenjujemo oštećenu radnu odeću u našoj perionici, kako bi vaši zaposleni bili bezbedni na poslu i mogli da se usredsrede na svoje svakodnevne zadatke.

Obezbeđivanje kvalitetnih uniformi posebno dizajniranih za potrebe zanimanja ne samo da daje pozitivan poslovni imidž, već i pokazuje zaposlenima da brinete o njihovom blagostanju i udobnosti. Čista, odgovarajuća i uvek dostupna odeća za rad smanjuje vreme koje vaši zaposleni moraju da potroše na čišćenje i održavanje sopstvene uniforme, čime se poboljšava ravnoteža poslovnog i privatnog života i blagostanje na poslu, što rezultira povećanjem produktivnosti.

Da rezimiramo…

Kao zaključak:

U Lindströmu razumemo ključnu ulogu koju zadovoljstvo zaposlenih igra u pokretanju poslovnog uspeha. Naša posvećenost pružanju izuzetnih usluga iznajmljivanja radne odeće i njenog čišćenja i održavanja poreklo vodi iz našeg prepoznavanja pozitivnog uticaja čiste, dobro održavane uniforme na moral, produktivnost i opšte zadovoljstvo zaposlenih.

Kroz naša specijalizovana rešenja ublažavamo probleme vezane za čišćenje radnih uniformi, pružajući preduzećima slobodu da se usredsrede na svoje osnovne operacije, istovremeno osiguravajući da njihovi zaposleni budu opremljeni besprekornom odećom iz dana u dan. Naši strogi standardi za osiguranje kvaliteta zajedno sa našom posvećenošću održivosti i inovacijama garantuju da naši klijenti ne dobijaju ništa osim izvrsnosti.

Lindström Group
Lindström Group