Besplatni webinar: Kako da pripremite kompaniju za Gluten free sertifikat?

14.4.2022. u 10:00 časova

Globalna proizvodnja bezglutenskih prehrambenih proizvoda je jedna od najbrže rastućih industrija u sklopu prehrambene industrije. U prethodnoj godini je ukupan obim proizvodnje bezglutenskih proizvoda iznosio 6,1 milijardi dolara, a projekcije predviđaju da će u 2025. godini premašiti 8,3 milijardi dolara. Ukupni obim proizvodnje prosečno raste za više od 8,5% godišnje, a još brži rast beleži proizvodnja bezglutenske dečje hrane za koju se očekuje da u ovoj godini premaši 447 miliona dolara.

SGS Adriatica i Lindström zajedno organizuju besplatni webinar na temu „Kako da pripremite kompaniju za Gluten free sertifikat“. Na webinaru ćemo da govorimo o pripremi, obradi i glavnim postupcima vezanim za dobijanje bezglutenskog sertifikata, kao i o praktičnim savetima za održavanje radnih odela koja se redovno proveravaju na prisutnost glutena prilikom postupaka pranja i sušenja kako bi se sprečila kontaminacija unutar proizvodnje. Prezentovaćemo i preporuke vezane za kontrolu unakrsne kontaminacije sa posebnim naglaskom na kombinovane proizvodne jedinice.

Predavači

Mr. sc. Amadea Perković, dipl. ing. prehrambene tehnologije,
vodeći revizor kompanije SGS Adriatica d.o.o.

Mr. sc. Amadea Perković, dipl. ing. prehrambene tehnologije je preko 10 godina vodeći revizor u sertifikacionoj kompaniji SGS Adriatica d.o.o. i predavač na brojnim kursevima sa tematikom vezanom za različite procese upravljanja.

Sa višegodišnjim internacionalnim iskustvom, stečenim u SGS-u i prethodnim kompanijama, nadgleda procese upravljanja prema standardima: ISO9001, ISO14001, ISO22716, ISO22000, ISO26001, ISO37001, ISO16636, HACCP, GMP, FSSC22000, AOECS Gluten free, V – label vegan/vegetarian, SMETA, SQMS, Carbon Foot Print, Charter for Sustainable Cleaning i drugima.

Na zahtev domaćih i međunarodnih klijenata obavlja nadzor dobavljača po traženim kriterijumima. Iskustvo na pozicijama menadžera kvaliteta i konsultanta omogućava joj bolje razumevanje i snalaženje u svakodnevnom poslu revizora u različitim oblastima i industrijama.

Dr.med.vet. Jože Kos,
Regionalni direktor prodaje za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju

Dr.med.vet. Jože Kos je regionalni direktor prodaje za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju u finskoj tekstilnoj kompaniji Lindström. Sa iskustvom dužim od petnaest godina u implementaciji usluga kompanije Lindström kod kupaca iz različitih industrija, specijalizovao se za traženje optimalnih rešenja sa naglaskom na farmaceutsku i prehrambenu industriju, na temelju dobrog poznavanja GMP-a, GDP-a, menadžmenta upravljanja proizvodom i evropskih standarda za kontrolu kvaliteta.

Dr.sc. Martina Martinović,
Izvršni direktor kompanije Lindström Hrvatska

Dr.sc. Martina Martinović je zaposlena na poziciji izvršnog direktora u kompaniji Lindström Hrvatska. Pre dolaska u Lindström Hrvatska stekla je bogato radno iskustvo u najvećim hrvatskim FMCG kompanijama: Dukat, Zagrebačka pivovara, PIK Vrbovec, te Ralu logistika na području prodaje i logistike.

Kroz iskustvo u prehrambenoj industriji, Martina je usavršila primenu standarda kvaliteta u prodaji, jer je upravo razumevanje važnosti standarda kvaliteta ključna pri traženju novih kupaca na hrvatskom i svetskom tržištu ali i za pridobijanje poverenja potrošača gotovih proizvoda.

Pridružite nam se na besplatnom webinaru sa iskusnim stručnjacima!

Besplatni webinar će biti održan 14.4.2022. sa početkom u 10:00 časova, predviđeno trajanje je 120 minuta.

Organizatori su Lindström Srbija i SGS Adriatica.

Za sve dodatne upite, dostupni smo na broj telefona:

 

call +381 63 333 165

Imamo odgovor na sve zahteve koje postavlja industrija prehrane

Naša kolekcija radnih odela FoodIn Pro je specijalno dizajnirana za radnike koji učestvuju u procesu proizvodnje hrane u prehrambenoj industriji. Kolekcija je dizajnirana da ispuni industrijske kriterijume, od dizajna do održavanja i kontrole kvaliteta.

Poslujemo u skladu sa standardom SFS-EN 14065 Tekstil – Proces pranja tekstila u perionici – Sistem biokontaminacijske kontrole, što garantuje najviši nivo higijene tokom celog procesa servisiranja, od proizvodnje do transporta i isporuke. Naša radna odela za prehrambenu industriju imaju HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) sertifikat.

Uz našu uslugu, bićete sigurni da vaši zaposleni uvek imaju dovoljno čistih i bezbednih radnih odela kako za ličnu tako i zaštitu radnih procesa i okruženja.

Saznajte više

Ergonomske staze – udobnost bez klizanja i saplitanja

Ergonomske staze olakšavaju kretanje i dugotrajno stajanje. Smanjuju pritisak na leđa i zglobove i tako pomažu zaposlenima da zadrže prirodni stav pri stajanju.

Površinska struktura ergonomskih staza sprečava proklizavanje i zadržavanje prosute tečnosti, čineći radno mesto bezbednijim za hodanje i udobnijim za stojanje.

Staze su antistatične i sa antimikrobnom obradom koja blokira neprijatne mirise.

Saznajte više