Arbetskläder

Funktionella arbetskläder som är korrekt skötta för olika branscher för såväl stora som små företag.

Home / Arbetskläder
Funktionella arbetskläder som är korrekt skötta för olika branscher för såväl stora som små företag.

Arbetskläder är en del av den dagliga rutinen för tusentals arbetare runt om i världen. Inom vissa verksamhetsområden är detta det enda sättet att säkerställa den anställdes säkerhet och komfort när denna arbetar under farliga förhållanden, i andra – ett sätt att skapa en attraktiv bild av företaget med enhetligt utformade arbetskläder.

Du kan glömma oron för underhåll, inköp av nya kläder och hur du ska kassera kläderna på bästa sätt. Vi tar hand om allt åt dig så du kan fokusera på dina affärsprocesser.

Medicinska uniformer, verkstadsbyxor eller jackor, arbetsoveraller, kockkläder – allt hittar du i Lindströms breda sortiment.

Vår kollektioner av arbetskläder

Bekväma och säkra arbetskläder för alltifrån behov inom vårdsektorn till industrin. Snygga och välvårdade kläder kommunicerar kvalitet och tillförlitlighet.

Fördelar med vår textilservice

Bara för dig
Våra kundanpassade tjänster underlättar din vardag.
Kostnadseffektiv
Genom att hyra sparar du både pengar och tid – utan dolda kostnader.
Verkligt hållbar
Den cirkulära ekonomin är kärnan i det vi gör: tillsammans gör vi mer av mindre.
Högklassig
Du har alltid tillräckligt med rena och funktionella textilier till ditt förfogande.

CERTIFIKAT

Kundupplevelser talar för sig själva
Nu kan var och en skapa sitt eget individuella set av gemensamma klädalternativ – till och med för varje skift för lite olika uppgifter.
Meri-Johanna Merilaid | Supermarket manager – S-gruppen
Kaupan ala, S-ryhmä

SÅ HÄR FUNGERAR VÅR SERVICE

Behovsanalys och inköp
Vi hjälper dig fastställa lämpliga arbetskläder för olika jobb och uppgifter i ditt företag. Vi anpassar arbetskläderna för varje anställd för att säkerställa en perfekt passform.
Tvätt och underhåll
Vi tvättar och underhåller dina arbetskläder varje vecka. Våra tvättprocesser säkerställer att plaggen hålls säkra under hela sin livscykel och repareras och byts ut vid behov.
Leverans och lagring
Vår servicerepresentant kommer att leverera dina rena arbetskläder direkt till varje anställds eget skåp eller annan förutbestämd plats. Vi levererar rena arbetskläder varje vecka och hämtar använda plagg för tvätt samtidigt.
Slutlig kassering
När våra arbetskläder inte längre kan användas för sitt ursprungliga syfte, återvinner vi dem som material för andra produkter. När kläder inte längre kan återvinnas, kasserar vi dem på ett ansvarsfullt sätt.

Vanliga frågor

add
Är det inte billigare att köpa arbetskläder?

Vid första anblicken kan det tyckas billigare att köpa arbetskläder till dina anställda. Ändå kostar långsiktigt underhåll, klädbyte och komplicerad logistik mer. När du köper arbetskläder står du inför en enorm mängd oplanerade utgifter. Vår tjänst är utformad så att du omedelbart kan se slutpriset och alla relaterade kostnader.

add
Kan arbetskläder skräddarsys efter mina affärsbehov och anställda?

Kläderna i vårt sortiment av arbetskläder kan enkelt anpassas efter dina behov om du vill ha extra fickor eller ex byta knappar. Vid behov hjälper vårt team av designers dig att skapa en arbetsklädeslösning som uppfyller alla dina förväntningar.

add
Hur lång är leveranstiden?

När vi beställer Lindström arbetskläder testar vi det först på dina anställda och samlar därmed in all nödvändig information för klädreparationer. Vanligtvis tar den slutliga leveransen av kläder upp till tre veckor. Den här tiden behövs för att förbereda hela klädkollektionen – justera ärmarna, sy logotyperna etc.

add
Är alla kläder likadana?

Arbetskläder skiljer sig mer åt i sin kvalitet och säkerhet. Vi designar kläder i enlighet med lagkrav och de senaste standarderna för att säkerställa de anställdas säkerhets- och hygienkrav inom olika områden. Genom att beställa en uthyrningstjänst för arbetskläder från en certifierad leverantör kommer du att kunna vara säker på att kläderna kommer att tillverkas av material av högsta kvalitet och kommer att hålla länge.

add
Vad är skillnaden mellan renlighet och hygien?

93 % av människor tycker att deras arbetskläder är rena efter tvätt.*

Att tvätta kläder hemma tar dock bara bort synlig smuts och lämnar osynliga föroreningar, bakterier och patogener. För att säkerställa att kläder uppfyller kraven på olika områden och för att skydda arbetstagare och kunder från potentiella risker är det nödvändigt att tvätta arbetskläder med hjälp av industriella hygienåtgärder.

*European Textile Services Association (ETSA).

add
Hur ofta byts kläderna?

Varje vecka levererar vi rena och prydliga arbetskläder till dina anställda i deras skåp. Mängden levererade arbetskläder justeras efter ditt veckobehov.

add
Hur vet man att kläderna uppfyller säkerhetsnormerna?

Lindströms experter arbetar i mer än 20 länder runt om i världen och följer de senaste arbetsmiljöstandarderna och de internationella kraven. Företaget investerar ständigt i kläddesign med hänsyn till dessa faktorer.

Över 175 års erfarenhet inom textilindustrin

Lindström är ett finskt familjeföretag med över 175 års erfarenhet inom textilbranschen. Vi tar med vår expertis hand om textilbehoven hos företag som är verksamma inom många olika branscher.

Vi har över 20 kontor i Finland och sysselsätter cirka 1 700 Lindström-medarbetare. Dessutom är vi framgångsrika internationellt och underlättar våra kunders vardag i både Europa och Asien.

Våra mångsidiga tjänster är ett hållbart alternativ till engångsprodukter och textilägande. Hållbara värderingar, flexibel service och finländsk kläddesign är hörnstenarna i vår verksamhet.

4700
anställda
21
textilier i omlopp (milj)
506,2
omsättning (milj €)
23
länder

Begär offert på hyrtextilier

Please set a valid form ID.