Hygienservice

Vår ekologiska och hygieniska service för hygienutrymmen förbättrar effektiviteten

Home / Hygienservice
Vår ekologiska och hygieniska service för hygienutrymmen förbättrar effektiviteten

Säg hej då till smutsiga toaletter, onödiga inspektionsbesök och för tidiga rullbyten. Välskötta hygien­-­/sanitetsutrymmen är en viktig del av hanteringen av din företagsimage.

Vår servicelösning som baseras på smart teknologi ger dig nödvändiga verktyg och förbättrar effektiviteten så att din verksamhet löper smidigare. Meddelanden i realtid talar om för dig när papper eller handdukar behöver bytas – du sparar på så vis både tid och undviker onödigt arbete.

Vår kollektion

Allt du behöver för hygienutrymmen. Ett hygieniskt och ekologiskt val.

add
WC-service för alla behov

Vår WC-service inkluderar allt ni behöver för era WC-utrymmen och hjälper er att hålla era utrymmen rena.

 • All utrustning för sanitetsutrymmen: I vårt sortiment hittar du handdukar, tvål- och WC-pappersdispensrar, luftrenare och övriga hygienprodukter.
 • Skapa din egen design: Du kan anpassa produkterna helt efter vilka färger eller mönster du önskar.
 • Automatisk lagerhantering och påfyllning: Vi fyller på produkterna i ditt lager efter dina behov.
 • Smarta sensorer hjälper till att upprätthålla renligheten: Vår smarta WC-lösning mäter förbrukningen av toalettpapper och handdukar och skickar meddelanden i realtid till städpersonalen när materialet behöver bytas.

FÖRDELAR MED VÅR HYGIENSERVICE

1
En enkel lösning, som inkluderar allt som du behöver för hygienutrymmen.
2
Håller kunderna nöjda och förbättrar kundupplevelsen.
3
Smart teknologi möjliggör rena toaletter utan ansträngning.

CERTIFIKAT

Kundupplevelser talar för sig själva
En av de saker som skilde Lindströms medarbetare från andra aktörer i branschen var deras starka kompetens inom smart teknik. I vårt samarbete har det varit mycket viktigt för oss att Lindströms medarbetare har en genuin vilja att börja utveckla även andra tjänster.
Ilkka Rautakivi | Fastighets- och säkerhetschef – Olympiastadion
GRL, Olympiastadion

SÅ HÄR FUNGERAR VÅR SERVICE

Behovsanalys, design och inköp
Vi börjar vår service med en behovsanalys för att bedöma leveransfrekvensen. Vi tar hand om textilinköpen och ser till att du har rätt mängd, hög kvalitet och ekologiskt hållbara textilier.
Tvätt och underhåll
Vi tvättar alla textilier enligt överenskomna intervaller och säkerställer att du alltid har rätt mängd textilier för ditt behov.
Leveranser
Vi levererar rena textilier till överenskommen plats och hämtar använda textilier för tvätt. Vi säkerställer att du alltid har tillräckligt med rena textilier.
Lagring och kassering
Vår service är flexibel för säsongsvariationer, så vi kan lagerhålla textilier åt er. Vi tar hand om textilåtervinning och ekologiskt omhändertagande av kasserade textilier.

Varför välja vår service?

add
WC-service för alla behov

Vår WC-service inkluderar allt ni behöver för era WC-utrymmen och hjälper er att hålla era utrymmen rena. Vad ingår i vår tjänst?

 • All utrustning för sanitetsutrymmen: I vårt sortiment hittar du handdukar, tvål- och WC-pappersdispensrar, luftrenare och övriga hygienprodukter.
 • Skapa din egen design: Du kan anpassa produkterna helt efter vilka färger eller mönster du önskar.
 • Automatisk lagerhantering och påfyllning: Vi fyller på produkterna i ditt lager efter dina behov.
 • Smarta sensorer hjälper till att upprätthålla renligheten: Vår smarta WC-lösning mäter förbrukningen av toalettpapper och handdukar och skickar meddelanden i realtid till städpersonalen när materialet behöver bytas.
add
Basera ditt beslut på fakta

Smarta WC-utrymmen är en rapportering som förbättrar pålitligheten och transparensen i hanteringen av dina hygienutrymmen. Den molnbaserade tjänsten samlar information och levererar den till online-tjänsten eLindström, där alla uppgifter finns tillgängliga för dig i form av rapporter. Minimera behovet av hantering samt operativ övervakning och koncentrera resurserna korrekt i enlighet med informationen från rapporterna. Nu kan du basera ditt beslut på fakta istället för antaganden!

Förbättra kundupplevelsen med smart teknologi och design

Vi har utrustat våra dispensrar med smart teknologi för att säkerställa bästa möjliga upplevelse för era kunder. Det har konstaterats att nöjda kunder ökar värdet på sina inköp med 33 % vid sitt nästa besök.*

Undersökningar visar att WC-utrymmenas renlighetsgrad påverkar valet av inköpsställe och 66 % av konsumenterna säger att de rekommenderar inköpsställe utifrån renligheten i sanitetsutrymmena*.

Våra dispensrar som helt kan anpassas efter dina önskemål, hjälper dig att sticka ut från konkurrenterna, stärker din varumärkesimage och förbättrar kundupplevelsen.

add
Ett miljövänligt alternativ

Undersökningar visar att bomullshanddukar är det mest ekologiska sättet att torka händerna:

Bomullshandduksrullar* jämfört med jungfrupapper

 • producerar upp till 95 % mindre avfall
 • kräver upp till 48 % mindre energi
 • den globala uppvärmningspotentialen (kg CO2-ekvivalenten) är upp till 29 % lägre.

Bomullshandduksrullar* jämfört med återvunnet papper

 • producerar upp till 95,4 % mindre avfall
 • kräver upp till 40% mindre energi
 • den globala uppvärmningspotentialen (kg CO2-ekvivalenten) är upp till 43 % lägre.

*Wirtex-undersökning Ett miljövänligare förhållningssätt till handtorkning.

add
Garanterar renlighet och hygien

Bomullshanddukar avlägsnar mer bakterier från händerna än handtorkar.

På händer som torkats med bomullshanddukar, försvann 99,99 % av alla mikrober efter tvätt, vilket motsvarar den europeiska standarden för handtvätt (EN 1499). Metoden överträffar handtorkar och jämfört med engångshanddukar så slipper man nedskräpning och negativ miljöpåverkan. (Källa: Hjelt-Institutet 2013: Hygienisk handtorkning)

Vi har stor praktisk erfarenhet av handhygien på offentliga toaletter. Att gnugga händerna torra avlägsnar bakterier effektivare från händerna än exempelvis handtorkar. Principen i vår dispenser är att hålla isär den rena och den smutsiga rulldelen och förhindra kontamination och hålla WC-utrymmet rent.

Med bomullshanddukar undviker du uppkomsten av pappersavfall och håller dina WC-utrymmen rena.

add
Enkel och effektiv service

Tjänsten är lätt att börja använda och kräver inga stora startinvesteringar. Vår tjänst inkluderar allt som behövs för WC-utrymmen, från dispensrar till tvål och WC-papper.

Smarta WC-utrymmen eliminerar behovet för många dagliga arbetsrutiner, såsom uppföljning av påfyllningsgrad och andra onödiga kontroller. Dispensrarna mäter självständigt förbrukningen av handdukar och papper och skickar meddelanden i realtid till personalen, när materialet behöver bytas. Med den här smarta lösningen sparar du tid, minskar pappersavfall och håller alltid dina sanitetsutrymmen rena!

add
Easy-tjänsten sparar tid åt dig

Vår tjänst garanterar att det alltid finns tillräckligt med produkter tillgängliga. Easy-tjänsten inkluderar automatiserad lagerhantering och lagerpåfyllning i enlighet med dina behov. Easy-tjänsten automatiserar inventeringar och minskar beställnings- och faktureringsrutiner.

Koldioxidkalkylatorn för bomullhandduksrullar

Antal arbetsdagar
per månad
per år
Handtvättar per år
756 gånger
per användare
22 680 gånger
för alla användare
CO2 ekv.
8.5 g
per varje par torkade händer
192.8 kg
sammanlagt under ett år
add
Källor för koldioxidkalkylatorn

Våra beräkningar av koldioxidavtrycket för bomullsrullar baseras på en studie utförtd av Gaia Consulting. Syftet med studien var att få en tydlig översikt över koldioxidutsläppen och vattenförbrukningen i hela leveranskedjan och att hjälpa våra kunder att göra välgrundade val.

Koldioxidavtrycket för en handduksrulle (CO2-utsläpp under hela livscykeln*) har beräknats som en ”handduksrulle” på screeningnivå. Beräkningarna utfördes med hjälp av Simapro LCA-programvara. Primärdatan är från år 2022.

Koldioxidavtrycket anges i koldioxidekvivalenter (CO2 ekv.), med hänsyn för de olika globala uppvärmningseffekterna av olika växthusgaser. Det beskriver den kombinerade globala uppvärmningspotentialen (GWP) för olika växthusgasutsläpp. Den beräknas genom att relatera GWP för andra växthusgaser till koldioxidens globala uppvärmningspotential.**

*Resultaten omfattar endast fossila koldioxidutsläpp; biogena koldioxidutsläpp och utsläpp från förändrad markanvändning ingår inte. Resultaten omfattar inte heller koldioxidutsläpp som är förknippade med våra dispensrar och andra toalettprodukter.
**Eurostat


Över 175 års erfarenhet inom textilindustrin

Lindström är ett finskt familjeföretag med över 175 års erfarenhet inom textilbranschen. Vi tar med vår expertis hand om textilbehoven hos företag som är verksamma inom många olika branscher.

Vi har över 20 kontor i Finland och sysselsätter cirka 1 700 Lindström-medarbetare. Dessutom är vi framgångsrika internationellt och underlättar våra kunders vardag i både Europa och Asien.

Våra mångsidiga tjänster är ett hållbart alternativ till engångsprodukter och textilägande. Hållbara värderingar, flexibel service och finländsk kläddesign är hörnstenarna i vår verksamhet.

4700
anställda
21
textilier i omlopp (milj)
506,2
omsättning (milj €)
23
länder

Begär offert på hygienservice

Please set a valid form ID.