Odgovor je lak: kvalitetna radna odela i uniforme

Kada je reč o radnoj odeći, veoma je važno da zaposlenima omogućite najmodernija radna odela i uniforme. Na kraju krajeva, dobra odeća nije samo za modne piste, zaposleni zaslužuju mnogo više od nefleksibilnih i neudobnih radnih odela i uniformi. Radna odela koja su već dugi niz godina predstavljala standard su u međuvremenu unapređena jer za to postoje dobri razlozi!

Kako možete da uvedete značajne promene na svom radnom mestu? Na koji način ovakve promene utiču na bolji imidž vaše kompanije? Postoje razne mogućnosti koje će vam pomoći da unapredite vaša radna odela i uniforme, na primer, putem sveobuhvatne usluge najma. U nastavku slede neka od najčešćih pitanja kada je reč o savremenim radnim odelima.

Zašto uopšte da razmatrate mogućnost iznajmljivanja radnih odela i uniformi?

Ako ste od vaših zaposlenih čuli kako su uniforme sve samo ne odlične, sigurno je vreme da uvedete promene. Međutim, i ako još uvek od njih niste čuli primedbe, ali ste svesni da radna odela ne oslikavaju imidž vaše kompanije na pravi način, vreme je da napravite neke promene.

Očekuje se da globalno tržište radnih odela i uniformi do 2022. godine dostigne vrednost od 48.9 milijardi dolara sa tržišnim udelom Evrope od oko 30,8%. Ovaj vid poslovanja je u ekspanziji što ilustruje način na koji kompanije širom sveta gledaju na radnu odeću visokih perfomansi u kombinaciji sa efikasnim održavanjem.

Zadovoljstvo zaposlenih i želja za boljim izgledom ali i boljim radnim učinkom su neki od razloga zbog kojih bi trebalo da razmišljate o novim mogućnostima kada je reč o kvalitetnoj radnoj odeći. Ne zaboravite: radna odela i uniforme su vidljivi deo vašeg imidža, što znači da neće ostati neprimećena!

O čemu treba da razmišljam da bih doneo pravu odluku?

Kao prvo, da li je prikladna? Odgovarajuća i moderna radna odela i uniforme su osnovni faktori iz perspektive bezbednosti na radu i udobnosti na radnom mestu. Ako je radna odeća zaposlenog udobna on će se osećati zadovoljnije pa će bolje i efikasnije obavljati svoje poslove. Osim toga, nije na odmet i lepo izgledati na radnom mestu, što se ujedno pozitivno odražava i na vaš brend i imidž kompanije.

Kao drugo, da li je radna odeća ispitana i izdržljiva? Da li ste zadovoljni stepenom bezbednosti koju pruža? Vrlo je važno da na svakom radnom mestu koristite odgovarajuća radna odela i uniforme baš za tu poziciju. Bez obzira na to odakle nabavljate radna odela treba uzeti u obzir industrijske standarde i zakonsku regulativu vezanu za vašu industriju i model poslovanja. Sve to možete osigurati iznajmljivanjem radne odeće od renomiranih kompanija.

Kako će izgledati moji zaposleni?

Kada su u pitanju odabir opcija za radna odela i uniforme, na raspolaganju vam je široki asortiman. Imate mogućnost da odaberete najbolje za vas i vaše poslovanje: od klasičnog i komfornog stila, preko ženskih modela, do radnih odela visoke vidljivosti i radnih odela kreiranih da pruže visok nivo bezbednosti.

Znate li šta je najbolje u svemu tome? Ako nakon nekoliko meseci ne budete oduševljeni onim što ste odabrali (iako smo uvereni da ćete biti), možete se vratiti olovci i papiru i osmisliti novi dizajn i iznajmiti novu liniju radnih odela. U tome je lepota iznajmljivanja radnih odela i uniformi.

Nikada nije bilo jednostavnije nabaviti modernu radnu odeće za vaše zaposlene. Nalazimo se u eri „front-line“ usluga u kojoj klijenti zahtevaju veću udobnost i bezbednost nego ikada ranije što je odlična prilika da potražite i otkrijete najbolja rešenja.

Ne zaboravite: iznajmljivanje je ekološka opcija

Agencija za zaštitu životne sredine navodi da je u 2013. godini proizvedeno 15.1 miliona tona tekstilnog otpada, od čega je 12.8 miliona tona trajno odloženo. Kompanije pokazuju sve veću svest o svom uticaju na životnu sredinu i nastoje da smanje ogromne količine tekstilnog otpada koje nastaju.

U ekološkom smislu se iznajmljivanje radnih odela i uniformi pokazalo kao odličan izbor. Svaki komad odeće se pažljivo održava da bi se produžio njegov životni ciklus. Na taj način je u potpunosti iskorišćen njen životni vek pre nego što se pošalje na popravku ili se povuku iz upotrebe. U Lindstromu, tekstilnim otpadom rukujemo poštujući najviše ekološke standarde dok uporedo konstantno razvijamo nove metode upravljanja otpadom da bi što bolje služili industriji i zaštitili životnu sredinu.

Takođe je važno da poslujete sa kompanijom sa kojom delite iste ili slične ciljeve i vrednosti u poslovanju. Razmotrite mogućnost saradnje sa kompanijom kao što je Lindstrom, koja se brine o svojim zaposlenima, svojim klijentima i životnoj sredini i kojoj je ključna reč u poslovanju „briga“.