Priča o 10-milionitom komadu Lindstrom radne odeće

Mogli smo jednostavno samo da vas obavestimo da smo dostigli ključni događaj – 10 miliona komada radne odeće kada je reč o uslugama iznajmljivanja i održavanja na globalnom nivou, kao i da je 10-milioniti komad isporučen našem klijentu, kompaniji Yili, najvećem proizvođaču mlečnih proizvoda u Kini. Ali danas ćemo vam ispričati drugu priču, jer svaki artikal iz asortimana naših radnih odela nosi sa sobom posebnu priču. Neko ga je dizajnirao. Neko drugi ga je sašio. Neko treći ga pere i održava. A neko opet sasvim drugi ga svaki dan nosi dok radi.

Zažmurite i zamislite lepo prolećno jutro. Sunce sija, ptice pevaju. Osećate miris sveže skuvane kafe i čujete svoju omiljenu pesmu na radiju. Divan dan kao stvoren da ustanete i krenete sa radom. Otvarate svoj ormar da izaberete radnu odeću za taj dan. Uzimate jedine pantalone i košulju koje se tamo nalaze i oblačite ih. Rukavi na košulji i nogavice pantalona su preduge a pojas pantalona je preširok, tako da morate da stavite kaiš da bi se držale na struku.

Da li biste se osećali prijatno da idete na posao u ovakvoj odeći?

Pre nekoliko godina, dizajner i menadžer proizvodnje Lindstrom-a suočili su se sa situacijom sličnom onoj koju smo upravo opisali. Čuli su pritužbe krajnjih korisnika radnih odela iz Kine kojima je kolekcija Lindstrom radnih odela bila neudobna, neodgovarajućih veličina i nije odgovarala njihovim potrebama. Svakako da ne želite da čujete nešto ovako, pogotovo ne u ponedeljak ujutro jednog kišnog novembra.

Posle jutarnje kafe, dvojica stručnjaka su krenula detaljno da istražuju problem sa kojim su se suočili. Kolekcija Lindstrom radne odeće dizajnirana je tako što imamo platforme proizvoda pomoću kojih dizajner kreira radna odela kombinujući i spajajući gotove delove i komade. Za našeg klijenta ovo je najjednostavniji način naručivanja radne odeće. To je kao kada ste u prodavnici slatkiša gde su slatkiši u stvari različiti delovi odeće, recimo rukavi, nogavice, džepovi i dugmići različitih oblika i boja. Vi samo treba da kažete šta tačno želite a naš dizajner stavlja sve slatkiše u kesicu i pravi kombinaciju vaših snova.

Problem u Kini bio je taj što je kolekcija Lindstrom radnih odela dizajnirana za Evropljane. Zbog toga standardne veličine nisu odgovarale u Kini pa je radni dan radnika naših klijenata počinjao kako je opisano na početku. A to baš i nije neki način da započnete radni dan, zar ne?

Od problema do rešenja

Međutim, za naše stručnjake za dizajn radnih odela ovo i nije bio problem jer su već imali rešenje. Spakovali su svoje krojačke metre, kupili avionske karte i odleteli u Kinu. Tamo su se sastali i porazgovarali sa korisnicima radnih odela da bi definisali konkretne potrebe kada je u pitanju savršena radna odeća odgovarajućih veličina.

Tako je nastala specijalna kolekcija radnih odela Lindstrom-a za kinesko tržište. Ona je proizvod pravog timskog rada sa klijentom i odgovara stvarnim potrebama krajnjih korisnika. Deo ove kolekcije bila je i jakna Cory koja se i dalje koristi. Kolekcija Cory jakni ove godine je isporučena kineskom proizvođaču mlečnih proizvoda Yili, a među njima je i 10-milioniti komad radnih odela koje u Lindstrom-u peremo i održavamo za naše klijente.

Nadamo se da ćeš rado i sa uživanjem nositi ovu Cory jaknu. Zadovoljstvo je imati udobno i čisto radno odelo u odgovarajućoj veličini na početku svakog radnog dana. Želimo da znate da u Lindstromu postoji čitav tim ljudi koji brine o vama: to su naši dizajneri, menadžeri proizvoda, menadžeri prodaje, radnici na održavanju tekstila, zaposleni u službama isporuke i predstavnici korisničkih službi.

Uživajte u radnom danu!