Zone za čišćenje visokog kvaliteta na ulazu u zgradu ne samo da pružaju lepo i prijatno okruženje, već́ služe i kao prevencija od povreda, a da vam pri svemu tome i štede novac. Evo pregleda najvažnijih prednosti ulaznih otirača i staza i kako da odaberete odgovarajuću za vas.

Prednosti otirača za održavanje čistoće na ulazima u objekte

1. Otirači za održavanje čistoće sprečavaju i povrede

Otirači za održavanje čistoće na ulazima efikasno zadržavaju prljavštinu i vlagu. Osim što povećavaju udobnost, značajno doprinose i bezbednosti pri hodanju. Na ulazima u objekte vlaga i prljavština dovode do klizavog poda što može dovesti do povreda.

Donji gumeni deo otirača je pričvršćen za pod širokom i jakom čičak trakom zbog čega čvrsto prianja za svaku podnu površinu. Gornji tekstilni deo upija vlagu iz cipela i čisti prljavštinu, što povećava udobnost i bezbednost daljeg hodanja van otirača.

Prljavština, blato i vlaga značajno smanjuju standard higijene na radnom mestu. Postarajte se da i vaši zaposleni budu zadovoljni i na ulazu u objekat postavite otirače za održavanje čistoće.

Osim toga, specijalne staze protiv umora doprinese većoj udobnosti pri radu koji se obavlja stojeći, što takođe dovodi do povećane bezbednosti na radu.

2. Čistije okruženje za srećne zaposlene

Skoro sva prljavština ulazi u objekte kroz ulazna vrata preko obuće onih koji ulaze. Naročito zimi, na ulazu se stvaraju blatnjave bare iz kojih se prljavština dalje širi u sve delove zgrade. Prljavština, blato i vlaga značajno smanjuju standard higijene na radnom mestu. Postarajte se da i vaši zaposleni budu zadovoljni i na ulazu u objekat postavite otirače za održavanje čistoće.

Vaši zaposleni će ceniti čistije okruženje na radnom mestu. I ne samo to: čistoća prirodno doprinosi i boljem zdravlju i stanju zaposlenih. Možete smanjiti učestalost obolevanja, naročito tokom kritičnih jesenjih i zimskih meseci kada je čisto radno okruženje naročito važno.

Otirači za održavanje čistoće na ulazima, sprečiće prenošenje prljavštine u unutrašnjost zgrade i na taj način doprineti boljem imidžu Vaše kompanije.

3. Otirači za održavanje čistoće daju vašoj kompaniji prepoznatljiv i efektan izgled

Pri ulasku u zgradu, kancelariju ili prodavnicu, oni su obično prva stvar koju vaši klijenti vide i na osnovu koje stiču prvi utisak. Prljavština, vlaga ili u najgorem slučaju, klizanje ostavljaju veoma negativan utisak. Ulaz je veoma prometno mesto gde prolazi svaka mušterija, pa se pobrinite da bude pristojan i efektan.

Otirači bezbedno i na vreme zadržavaju prljavštinu i vlagu, tako da možete smanjiti učestalost i obim čišćenja.

Otirači za održavanje čistoće na ulazima, sprečiće prenošenje prljavštine u unutrašnjost zgrade i na taj način doprineti boljem imidžu Vaše kompanije. Bilo da vodite luksuzni hotel ili restoran, supermarket ili poslovnu zgradu, prljavština na podu nije dobra za vašu reputaciju.

Štaviše, otirače za održavanje čistoće na ulazu možete brendirati logotipom vaše kompanije, sloganom ili bilo kojim motivom koji poželite. Time ćete ojačati vaš korporativni identitet i dobićete dodatni prostor za reklamiranje.

Za nas nema nikakvih ograničenja prilikom dizajniranja otirača za održavanje čistoće, sve zavisi samo od vaše mašte. Ako više volite neutralan izgled, možete odabrati nešto iz asortimana gotovih kolekcija. Lindstrom otirači za čišćenje su efikasni i praktični.

4. Otirači za čišćenje štede vaš novac

Pokušajte da izračunate finansijsku uštedu ako koristite otirače za čišćenje. Zahvaljujući zonama za čišćenje visokog kvaliteta na ulazu u zgradu, smanjujete ukupne troškove čišćenja. Naročito zimi, jer se blato i sneg lako šire po celoj zgradi.

Studije laboratorije BST pokazale su da oko 1.000 ljudi u samo jednom danu može da unese 100 grama prljavštine u zgradu. Staze i otirači bezbedno i na vreme zadržavaju ovu prljavštinu i vlagu, tako da na taj način smanjujete učestalost i obim čišćenja.

Osim toga, otirači i staze služe kao mehanička zaštita za podne obloge, upravo na najopterećenijoj tački, odnosno na ulazu u zgradu. Ovde se dešava najveća cirkulacija i hodanje, a zadržava se i najviše vlage. Ni jedno ni drugo nije dobro za podove.

Vlaga i prekomerni stres u velikoj meri skraćuju životni vek čak i najtrajnijih obloga. Sa otiračima za održavanje čistoće na ulazima, međutim, možete potpuno da zaboravite na ovakve brige.

Potrebna su samo 4 laka koraka da osetite veliku razliku.

Kako odabrati prave otirače?

Prvi korak je da odlučite da li želite klasičan otirač za održavanje čistoće ili ergonomsku stazu za vaš enterijer. Ergonomske staze služe kao stimulacija za neprirodno opterećene mišice i zglobove, posebno kada duže vreme stojite. Ali ako želite da koristite otirače i staze samo za ljude koji cirkulišu (tj. ne stoje), izaberite klasičan otirač za održavanje čistoće.

Zatim razmislite gde ćete postaviti otirače i staze. Često neće biti dovoljno da stoje samo na ulazu u objekat. Razmislite o tome gde još vaši zaposleni ili klijenti provode duži vremenski period odmah po ulasku u objekat? Na primer, obično su u pitanju recepcije hotela. Zato je dobro da postavite otirač za čišćenje i ispred recepcije.

Sledeći korak je odabir veličine. Otirač za održavanje čistoće na ulazu može da bude dužine i do 20 metara. Što je otirač duži, to je veći efekat čišćenja. Izračunajte prosečan broj koraka za željenu dužinu otirača i razmislite da li je ovaj broj dovoljan za čišćenje čak i jako zaprljanih cipela.

Lindstrom će vam pomoći da odaberete opciju dizajna koja odgovara vašim poslovnim potrebama.

Poslednji korak je odabir dizajna. On može biti potpuno univerzalan ili prilagođen vašem korporativnom identitetu. Otirači mogu biti brendirani logotipom ili nekim vizuelnim elementom po vašoj želji.

Ne želite da kupujete otirače? Zašto ih ne biste iznajmili?

Otirače ne morate da kupujete, možete da ih iznajmite. Uz našu uslugu najma i održavanja otirača i staza, nećete morati da brinete ni o čemu.

Otirače je potrebno često menjati i čistiti, a mi garantujemo da ćete uvek imati čiste, uredne i efektne staze i otirače na raspolaganju bez dodatnih briga.

Odabraćemo otirače za vas prema vašim željama i zahtevima, organizovati njihovo redovno održavanje, čišćenje i transport do vaše lokacije. I sve to po najvišim ekološkim standardima.

Za zaštitu vaših podova od prjavštine nudimo efikasnu i isplativu uslugu! Za atraktivan izgled vaših prostorija nudimo širok asortiman različitih oblika i dezena kao i mogućnost štampanja promotivnih poruka.

Ukratko – imamo rešenje za svaki prostor!

  • Staze i otirači će biti izabrani ili dizajnirani u skladu sa vašim zahtevima i prostorom
  • Naša usluga je fleksibilna, možemo da isporučimo samo jedan otirač ili da opremimo ceo poslovni park
  • Nije vam potreban dizajner enterijera, dizajn je uključen u cenu
  • Naš asortiman dezena ispunjava i najistančaniji ukus
  • Preporuka je da staze i otirače postaviti svuda, počevši od ulaznih vrata, kroz hodnike, sve do sobe za sastanke

Popunite i pošaljite obrazac i dobićete besplatan savet našeg stručnjaka!
Odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku!

call +381 63 333 165

Takođe ćemo se pobrinuti za njihovo skladištenje i ekološki prihvatljivo odlaganje prljavštine koju skidamo sa otirača i staza tokom pranja. Vaš poslovni prostor će ostati trajno čist i efektan.

Ako još uvek oklevate, prijavite za besplatan period testiranja otirača i staza. Naše otirače i staze možete besplatno da koristite celu nedelju i sami se uverite kakve vam prednosti donose.

Srodni članci