Radna odeća visokog kvaliteta odražava urbani duh

Alepa je deo HOK- Elanto grupe i najveći je trgovinski lanac u gradskom području. Postoji ukupno 90 Alepa prodavnica od kojih je većina otvorena od ponedeljka do subote od 7 – 23 h i nedeljom 10 – 23 h . Pored toga, devet Alepa prodavnica radi 24 časa . Alepa lanac ima ukupno 1.072 zaposlenih.

“Radna odeća je postala deo našeg identiteta.”
Mari Vähävirta,
Menadžer prodavnice, Alepa

Potrebe Alepa

Urbani, mladalačkog duha, trendi i prepoznatljivi. To su karakteristike Alepa i to isto se očekivalo i od nove radne odeće, pored dobre funkcionalnosti. Radna odeća nosi poruku uslužnosti, govori kupcu: „Ovo je osoba koja može da vam pomogne i odgovori na pitanja“. Odeća mora da bude funkcionalna pri različitim dužnostima u prodavnicama kako u hladnim, tako i u toplim uslovima, pri čemu njen kroj treba da pristaje različitim tipovima građe. Alepa je vidljivi deo helsinške svakodnevnice, a nabavka nove odeće odražava aktuelne trendove u dizajniranju korporativne odeće. Osim toga, Alepa je nastojala da poboljša udobnost na radnom mestu i motivaciju zaposlenih pomoću nove radne odeće.

Rešenje

Svestranost, mladost i urbani stil bili su važna polazišta za Alepa. Sitni detalji i promene mogu bitno da utiču na udobnost i funkcionalnost odeće. Od ključnog je značaja videti u kakvom će se okruženju nositi ta odeća i koje će se radne dužnosti obavljati u njoj. Nova kolekcija odeće se sastoji od 10 odevnih predmeta i 2 dodatna detalja koji zaposleni mogu da kombinuju pri formiranju svog ličnog izgleda koji odgovara njegovom/njenom ukusu i dnevnom raspoloženju. Oni koji više vole tradicionalan stil odevanja mogu se odlučiti za košulje, ali mogu da unesu i promenu kombinovanjem majica sa dugim i kratkim rukavima, kao i različitih prsluka, dukserica i jakni. Postoji kombinacija za svačiji ukus i sva godišnja doba.

Alepa takođe koristi i Lindstromove usluge najma staza.

“Naši zaposleni su vrlo zadovoljni i nova radna odeća im je odmah prirasla za srce. Nova odeća odiše živošću na Alepa način, udobna je i dobro izgleda.”
Mari Vähävirta, Menadžer prodavnice