Lindströms handduksautomater med bomullshanddukar på rulle ger varje användare ett eget stycke ren och fräsch tyghandduk. Lindströms undersökta och certifierade handukssystem garanterar optimal hygien.

Noggrann handtorkning efter handtvätt har en betydande inverkan på handhygien och spelar därmed en viktig roll i att stoppa spridning av Coronaviruset. Oberoende studier har visat att en engångshandduk av bomull är det mest hygieniska sättet att torka händerna på.

Efter torkning med bomullshandduk försvann 99,99% av mikroberna, vilket uppfyller den europeiska standarden för handtvätt (EN 1499). Metoden överträffar fläkttorkningen, och jämfört med pappershandduken är största fördelen skräpfrihet och miljövänlighet (Källa: Hjelt Institute 2013; Hjelt-Instituutti 2013; Comparative study of four drying methods)

I Lindströms toalettservice utdelar handduksautomaten en personlig och ren handduk till varje användare och rullar sedan automatiskt upp den använda handduken i ett separat fack så att den hålls avskilt från den rena rullen. Bomullshandduken, som används i handduksautomaterna, har i studier visat sig vara lika hygienisk som pappershandduken. Bomullshandduken är också ett betydligt mer hygieniskt alternativ än handtorkar med fläkt.

Bevisats vara den mest hygieniska handtorkningsmetoden i allmänna utrymmen och inom hälsovården.

I samband med nyheter om Coronaviruset har människor tillfrågats, vad de tycker är det bästa sättet att torka händerna efter handtvätt. Lindström har ett entydigt och forskningsbaserat svar på frågan:

”Forskningen visar utan tvekan fördelarna med vår handdukstjänst. Vi förser varje användare med en ren, engångs, hållbar produkt som sedan tvättas efter användning. I alla steg av processen säkerställer vi mikrobiologisk renhet och användarsäkerhet. ” berättar Harri Puputti, Vice President, Quality

”Förutom forskning har vi en stark praktisk erfarenhet av handhygien i allmänna toaletter. Engångspapper blir ofta liggande på golv, vilket gör att bakterier kan spridas till miljön. Vår dispenser håller den rena och den smutsiga delen av rullen separat, förhindra förorening och håller toaletterna städiga.” säger Puputti.

Handdukarnas mikrobiologiska renlighet utförs enligt vår certifierade hanteringsprocess EN 14065. Under processen desinficeras produkterna med antingen termisk desinfektion eller kemisk desinfektion, som dödar mikrober. Mikrober inkluderar: bakterier, virus och jäst eller mögel.

Vi övervakar hygienen i olika stadier av vår process genom regelbundna processmätningar och vi validerar våra tvättprogram i ett oberoende laboratorium.

”För oss här på Lindström är både personalens och våra kunders hälsa och säkerhet av största vikt. En bra handhygien är ett snabbt och enkelt sätt att förhindra Coronavirus från att spridas. Torkning efter handtvätt är en viktig del av handhygienen. Vid det här tillfället vill vi främja allmän hygienmedvetenhet genom att dela med oss av vår expertis” fortsätter Puputti.

Läs mer om handhygien på finska