Dizajn enterijera Hotela Verso kombinuje funkcionalnost i udobnost – gosti hotela cene ulaganje u enterijer

Hotel Verso u Jyväskylä otvoren je za goste u junu 2016. godine. Prilikom planiranja ovog novog, izuzetnog hotela, trebalo je osmisliti prostor koji ima lični pečat, koji je istovremeno funkcionalan za svakodnevno poslovanje hotela, ali i tako da održavanje čistoće u prostorijama bude što jednostavnije. Lindstrom staze i otirači, higijena, hotelski tekstil i radna odeća su kompletno rađeni prema narudžbini klijenta kako bi hotel predstavljao jednu celinu i da bi se uklopili u jedinstveni izgled hotela.

Od izuzetne važnosti u planiranju celine bilo je to da konačna rešenja budu u službi jednog od najvažnijih atributa hotela – čistoće. Zbog toga usluge Lindstroma jesu veoma važan segment u održavanju i čistoći hotela Verso. „Prostorije u našem hotelu su uvek čiste“, potvrđuje hotelijer Ari Pärnänen.

Usluge koje su posebno dizajnirane i implementirane za klijente olakšavaju svakodnevne aktivnosti u hotelu i znatno poboljšavaju udobnost i iskustva gostiju. Gosti su dali puno pozitivnih ocena, a pohvale su se naročito odnosile na lepotu i udobnost prostorija. Hotel Verso je izuzetno visoko ocenjen kod klijenata. Ari smatra da je razlog za uspeh leži u funkcionalnoj celini: sjajna usluga za kupce, sitni detalji i udobne, funkcionalne i čiste prostorije što sve zajedno stvara okvir koji čini da se hotel izdvaja od drugih vodećih.

U fazi planiranja, hotel Verso je tragao za pružaocem usluga koji bi na pravi način mogao da realizuje želje i potrebe hotela. Kako kaže Pärnänen, Lindstrom se isticao kao partner jer su usluge od samog početka dizajnirane i primenjene prema zahtevima hotela. Krajnji rezultat je komforan, funkcionalan enterijer sa ujednačenom kombinacijom boja koja je zastupljena u celom hotelu, uključujući i staze i otirače kao i radnu odeću zaposlenih.

  • Staze i otirači koji su dizajnirani za hotel Verso služe i u dekorativne svrhe i to na nov, jedinstven način. Staze i otirači su postavljeni u celom hotelu, u prostorijama klijenta, kupatilima, sali za doručak i hotelskim sobama.
  • Pored staza i otirača, hotelske sobe se snabdevaju krevetninom i peškirima.
  • Hotelska kupatila krase specijalno dizajnirani držači za ubruse, posude za sapun i držači za toalet papir.
  • Uniforme hotelskog osoblja su dizajnirane sa stilom i veoma praktične, i predstavljaju deo estetske celine hotela.

Menadžer hotela Elina Maukonen kaže da su se usluge Lindstroma veoma dobro pokazale. Zaposleni hotela ne moraju da brinu o prostorijama jer Lindstrom o svemu vodi brigu: staze i otirači se redovno zamenjuju čistim, uvek ima dovoljnih peškira za ruke i sapuna, a zaposlenima uvek na raspolaganju imaju čiste uniforme. Ono po čemu znate da usluga koju dobijate zaista funkcioniše jeste to što je uopšte i ne primećujete – sve je uvek u najboljem redu, a naši zaposleni treba da se staraju o drugim stvarima.

„Usluge su prilagođene i dizajnirane prema našim potrebama, mi ne brinemo ni o čemu osim o fakturi“, uverava Ari Parnanen.