Zabavni park Linnanmäki

„Svi smo vrlo ponosni sa ostvarenim rezultatima“
Pia Adlivankin, generalni direktor
Zabavni park Linnanmäki

Potrebe zabavnog parka Linnanmäki

„U cilju zabave, elegancije i prepoznatljivosti“

„Našu prethodnu radnu odeću koristili smo punih osam godina. Iako se kolekcija dobro pokazala na testu vremena, modni trendovi i boje su se dosta promenili tokom tih godina. Takođe smo želeli da naša radna odeća izgleda usgalašeno“, kaže Pia Adlivankin, generalni direktor Linnanmaki parka.

Zabavni park Linnanmaki ima preko 600 zaposlenih. Iz tog razloga, važno je da odeća bude pogodna za različite vrste poslova i da veličine odgovaraju što većem broju ljudi. „Prvo smo razmišljali u pravcu odeće opuštenog i modernog stila, međutim, daleko nam je važnija bila njena praktičnost, komfor i da dobro stoji“, rekla je Adlivankin.

Takođe su želeli da radna odeća odražava atmosferu zabavnog parka Linnanmaki i da bude vesela, što se manifestuje kroz boje; Odeća sadrži vezene motive Hyrrä, koje kreirala Ivana Helsinki u marketinške svrhe za Linnanmäki.

Rešenje

„Želeli smo da budemo sigurni da će se našim zaposlenima dopasti radna odeća koju nose. Zbog toga smo uključili i njih u proces dizajniranja. Svu odeću su testirali korisnici i na njoj su rađene izmene u skladu sa njihovim povratnim informacijama“, zadovoljno izjavljuje Adlivankin.

Sezona u Linnanmäkiju počinje u aprilu i završava se u oktobru. Modeli i dimenzije su dizajnirani tako da odeća lako može da se kombinuje u slojevima kako bi odgovarala različitim vremenskim uslovima. Nove stavke u kolekciji radne odeće obuhvataju šortseve, prolećne jakne, kape, šešire i kecelje.

„Ključni kriterijumi za radnu odeću bili su za nas zabava, elegancija kao i prepoznatljivost. Mislim da smo u tome uspeli. Verujem da će naši zaposleni sa ponosom nositi novu radnu odeću, a to će se takođe odraziti i na uslugu klijentima.“

Kako kaže Adlivankin, saradnja sa Lindstrom je bila odlična. „Ono u čemu sam posebno uživala tokom saradnje jeste činjenica da je Lindstrom sa entuzijazmom pristupio zadatku i pokušao da nađe kreativna rešenja i to na način koji je usmeren ka klijentu. Mislim da smo svi zadovoljni i ponosni na rezultate.“