Trajnost i pouzdanost su karakteristke našeg tekstila

Stockmann je finska kompanija koja posluje u sektoru maloprodaje. Osnovana je 1862. Godine. Grupa se bavi trgovinom na malo, ne samo u Finskoj, već i u baltičkim zemljama, u Rusiji, Švedskoj, Norveškoj, Islandu, Poljskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj , Bosni i Hercegovini , Srbiji , Hrvatskoj i Bliskom Istoku .

Stockmann je najveća robna kuća u nordijskim zemljama. Lanac robnih kuća Stockmann grupe obuhvata 16 robnih kuća u Finskoj, Estoniji , Letoniji i Rusiji.

Stockmann Herkku je lanac prodavnica prehrambenih proizvoda i robe široke potrošnje. U inostranstvu, Stockmann Herkku posluje pod imenom Delikatess (Estonija) , Delikatese (Letonija) i Gastronome (Rusija).

Potrebe Stockmanna

Velika su očekivanja od radne odeće koja se koristi na odeljenjima Herkku prodavnica, nije važan samo stil i udobnost, već i pouzdanost. Šavovi ne smeju da se rašiju čak ni pri zahtevnom korišćenju i površina odeće ne sme da postane gruba od stalnog pranja. Osim ovih osnovnih zahteva, čistoća radne odeće mora da bude 100%, a principi odgovornosti Stockmanna moraju da se odražavaju i kroz odeću. Održavanje odeće i logistika takođe moraju da funkcionišu besprekorno, jer je čista odeća potrebna svaki dan.

Rešenje

Stockmannov partner za radnu odeću je Lindstrom, čiji principi i način poslovanja odgovaraju strogim zahtevima ove kompanije. Radnu odeću za zaposlene u Herkku proizvode dugogodišnji partneri Lindstroma, koji redovno prolaze kroz provere. Kada se radi sa hranom, higijena je imperativ, a sva Herkku radna odeća se pere u praonicama Lindstroma, jer se higijena ne može garantovati u kućnim uslovima pranja kao i u profesionalnim mašinama. Herkku radna odeća je dizajnirana na osnovu želja i potreba Stockmanna, i radi se o tekstilu za iznajmljivanje koji održava Lindstrom.

Rad na razvoju radne odeće je neprekidan proces; Stockmann i Lindstrom su organizovali zajednička istraživanja čiji se rezultati koriste za izmene na modelima, materijalima i načinima rada. Lindstrom takođe ulaže u razvoj ekonomičnosti.

Razvoju efikasnog poslovanja doprinose redovne kontrole, na nivou prodajnih lanaca i robnih kuća. Predstavnici lokalnih klijenata su takođe dobili zahvalnicu za svoje aktivno učešće“, kažeTaina Vepsäläinen, šef službe za čišćenje u Stockmannu.

Zaposleni u ostalim odeljenjima robnih kuća Stockmann takođe koriste Lindstromovu radnu odeću u svim zemljama kao uslugu nabavke radne odeće.

“Rad na razvoju radne odeće je neprekidan proces; Stockmann i Lindstrom su organizovali zajednička istraživanja čiji se rezultati koriste za izmene na modelima, materijalima i načinima rada.”

Taina Vepsäläinen,
šef službe za čišćenje
Stockmann, robne kuće