Odgovornost i prema životnoj sredini u čišćenju tvrdokorne prljavštine i masnoća

Raskone je kompanija koja nudi usluge popravke i servisa za teretna vozila na lokacijama širom Finske. Raskone nudi održavanje za kamione, kombi vozila i prikolice, kao i usluge nabavke materijala uglavnom za rad mašinske opreme i komercijalnih vozila. Raskone zapošljava skoro 700 ljudi.

Potrebe Raskonea

U remontnim i servisnim radovima, tekstilni materijali moraju da budu izdržljivi i čvrsti. Radna odeća redovno cirkuliše u perionici tako da mora da bude izdržljiva na održavanje. Radna odeća mora i da odražava imidž kompanije, da bude funkcionalna i da odgovara korporativnom izgledu .

Pri radu u servisu, na tekstilu se nakupi dosta teške prljavštine, od čega je neka i opasni otpad. Raskone je usmerio svoju nabavku tekstila na Lindstrom čija rešenja doprinose da njihove radionice posluju na ekološki način, održavanjem radne odeće i staza.

Raskone je postavio odgovornost prema životnoj sredini kao jedan od ključnih ciljeva zajedno sa kvalitetom i uslugama. Raskone smatra da klijenti očekuju i zahtevaju da kompanije više poštuju životnu sredinu i brinu se o njenoj zaštiti kroz svoje poslovanje, pa se zbog toga i pri nabavci tekstila vodi računa da se radi o ekološkim rešenjima.

Rešenje

Lindstrom se stara o Raskone radnoj odeći na nacionalnom nivou. Raskone je Lindstromov klijent još od 1990. godine. Lindstrom vozila obilaze lokacije Raskonea na nedeljnom nivou i isporučuju čist tekstil a preuzimaju korišćen tekstil za pranje i održavanje.

Obim saradnje je značajan jer Raskone ima samo 7.000-8.000 komada radne odeće. Kolekcija radne odeće je obnovljena 2014. godine, kada je Raskone redizajnirao njen izgled.