Industrijsko pranje veša obezbeđuje čistu odeću u skladu sa standardima za prehrambenu industiju

Mondelez International je svetski proizvođač prehrambenih proizvoda koji posluje u 165 zemalja. To je vodeći proizvođač čokolade, keksa, slatkiša, kafe i mešavina za instant napitke čiji brendovi obuhvataju Milka čokolade, Jacobs kafu, LU keks, Tang instant sokove, i Trident žvakaće gume.

“Nudimo sveobuhvatnu uslugu”
Manish Lodha,
Direktor poslovne jedinice,
Lindstrom Indija

Potrebe Mondeleza

U prerađivačkoj industriji hrane, higijenska radna odeća je od ključnog značaja. Kvalitet pranja mora da bude dobar i transport i skladištenje moraju da garantuju da na radnoj odeći neće biti zagađivača. Proces u vezi sa upravljanjem radnom odećom treba da bude jednostavan i efikasan.

Nekada je Mondelez dosta vremena trošio na administraciju u vezi sa radnom odećom, kvalitet pranja veša je varirao i bilo je velikih gubitaka. Zaposleni su često morali dugo da čekaju u redu da preuzmu čistu radnu odeću u toku radnog vremena i veličine nisu uvek bile odgovarajuće.

Rešenje

Mondelez se opredelio za Lindstromove usluge najma radne odeće u svih pet postrojenja za preradu hrane u različitim delovima Indije: u Mumbaiju, Gvalioru, Badi, Bangaloru i Puneu. Lindstromova usluga najma radne odeće poboljšala je nivo higijene u fabrikama. Kvalitet pranja veša je dobar, a odeća se direktno isporučuje u ormariće, tako da se zagađivači ne prenose sa lične odeće zaposlenih.

Usluga je takođe olakšala svakodnevno funkcionisanje zaposlenih jer su promene smene efikasnije. Čista odeća odgovarajuće veličine čeka u ormariću, a na kraju smene, jednostavno se odloži u kutiju za prljavi veš. Odeća se pere u skladu sa zahtevima, a oštećenja se popravljaju.

“Tajna našeg uspeha je u tome što nudimo sveobuhvatne usluge za upravljanje radnom odećom. Naše usluge odgovaraju zahtevima kvaliteta i nivoa usluga u modernim pogonima“, kaže direktor poslovne jedinice Manis Lodha iz Lindstrom Indija.