Moderna radna odeća – doslednost u besprekornoj higijeni i funkcionalnosti

„Higijena je prioritet“
Ulla Raunama,
Menadžer za razvoj poslovanja
Diacor

Diacor je finska kompanija koja posluje u Helsinkiju, u centru grada i bavi se pružanjem usluga zdravstvene zaštite i nege. Diacor ima 13 zdravstvenih centara, bolnicu i posebnu jedinicu za fizioterapiju, i upošljava oko 660 zdravstvenih radnika i preko 600 lekara i drugih zdravstvenih stručnjaka.

Potrebe Diacora

adna odeća za zdravstvene radnike koji rade u Diacoru mora biti higijenska i pogodna za rad pri kretanju. Radna odeća je takođe važan faktor prepoznavanja i kreator profesionalnog identiteta – kada nosite radnu odeću, osoba se identifikuje kao zaposleni Diacora i pripadnik struke kojom se bavi.

Pri radu u zdravstvu, nosivost odeće je od ključnog značaja. „Odeća mora da bude udobna za nošenje i tokom medicinskih intervencija. U njoj ne sme da bude ni previše toplo ni previše hladno. Morate da imate mogućnost slobodnog kretanja“, kaže menadžer za razvoj poslovanja, Ulla Raunama iz Diacor zdravstvene zaštite radnika.

Raunama dodaje da su i trendi izgled i energična pojava takođe važne stavke za one koji je nose. “Naš rad obuhvata usluge korisnicima, tako da moramo da izgledamo uredno. Mnogo je lepše raditi u radnoj odeći koja lepo izgleda. Medicinske sestre više ne žele da nose široku odeću.“

Lindstrom DiacorRešenje

„Higijena je prioritet“, odgovara Raunama bez oklevanja na pitanje šta je važno za radnu odeću u zdravstvu. „Zatim sledi udobnost, fleksibilnost, prozračnost tkanine i zaštita tokom medicinskih zahvata. To je dosta zahteva,“ zaključuje ona. Prilikom izbora materijala za radnu odeću Diacora, vodilo se računa o svakodnevnom životu medicinskih radnika sa svim potrebama i izazovima.

Diacorova kolekcija radne odeće je odabrana u skladu sa potrebama zaposlenih. Radna odeća treba podjednako da odgovara i muškarcima i ženama, pa se kolekcija sastoji od crvenih i belih pantalona, sa jaknom ili tunikom sa „V“ izrezom preko. Gornji deo se može izabrati na osnovu radnih zadataka i ličnih želja. „Verujem da nošenje odeće u bojama brenda u očima drugih stvara jedinstvenu sliku o nama i snaži timski duh među zaposlenima“, kaže Raunama.

Svašta može da se desi u toku zahvata, pa zbog toga treba da postoji mogućnost presvlačenja radne odeće. „Zdravstveni radnici imaju rezervnu odeću u ormaru. To zahteva efikasnu logistiku u vezi sa radnom odećom, kaže Raunama. Celokupna usluga Lindstroma obuhvata isporuku dovoljnih količina odeće za preobuku u ormariće, dok jedan deo radne odeće prolazi kroz ciklus pranja. Na taj način se obezbeđuje da uvek ima dovoljno čiste odeće za one koji je nose, čak i ako radna odeća mora da se menja svakog dana.

„Verujem da nošenje odeće u bojama brenda stvara drugima jedinstvenu sliku o nama i snaži timski duh među zaposlenima.“

Ulla Raunama,
Operativni menadžer za razvoj
Diacor medicina rada